راهنمای طالب‌آباد بندرانزلی: معرفی کامل منطقه، تاریخچه، خیابان‌ها و تصاویر

1402-07-22
1 دیدگاه

طالب‌آباد بندرانزلی یکی از بکرترین مناطق شرقی شهر بندر انزلی است که در حال حاضر در محدوده منطقه آزاد قرار دارد. پیش‌تر، طالب‌آباد دهکده‌ای کوچک بود که بخش‌های جنوبی آن به مزارع برنج و مرداب انزلی محدود می‌شد. بخش شمالی این محدوده طی سال‌های اخیر توسعه چشم‌گیری داشته است. موقعیت سوق‌الجیشی این محدوده، خرید ویلا و زمین را در طالب‌آباد به یک موقعیت ایده‌ال تبدیل کرده است. به استناد روایتی در تاریخ جامع انزلی، این منطقه بدست یکی از اعضای اقوام بومی انزلی، از خانواده دریابیگی‌ها به نام طالب، آباد شده است. نام جد اعلای دریابیگی‌ها حاج میرطالب بوده و از این رو نام منطقه به نام ایشان گره خورده است.

در حال حاضر محدوده طالب آباد جنوبی و شمالی یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری در حوزه املاک و همچنین مناطقی مطلوب برای ساخت ویلا و سکونت است. این محله به دلیل نزدیکی به ساحل دریا و منطقه آزاد یکی از بهترین مناطق برای اجاره روزانه ویلا است. در این مطلب به طور کامل به معرفی معروف‌ترین محدوده شرقی شهر بندر انزلی، خیابان‌ها و ساختار این محدوده خواهیم پرداخت.

طالب‌آباد بندر انزلی کجاست؟

طالب‌آباد درست در شرقی‌ترین نقطه شهر انزلی، محدوده‌ای به طول تقریبی چهار کیلومتر، در حد فاصل لیجارکی (جاده رشت به انزلی، بعد از حسن‌رود) تا پل شانگهای پرده است. طالب‌آباد به واسطه مسیر اصلی جاده حسن‌رود به انزلی به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود. 

این محدوده در قدیم دهکده‌ای بود که اکثر ساکنانش را کشاورزان و شالی‌کاران تشکیل می‌دادند. از این رو محدوده جنوبی این منطقه به زمین‌های شالی و تالاب بین‌الملی انزلی محدود می‌شود. طالب‌آباد علی‌رغم ظرفیت مسکونی‌ و زراعی‌، زیباترین بافت‌ جنگلی را در پهنه خود دارد.

باغ طالب‌آباد انزلی

پارک جنگلی طالب آباد به وسعت بیش از ۲ هکتار در بخش شمالی این منطقه است. همچنین یکی جذاب‌ترین باغ‌های انزلی که پوشیده از درختان تناور است در محدوده جنوبی طالب‌آباد و در مجاورت مسیر اصلی قرار دارد. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت دهکده طالب‌آباد ۱٬۹۹۲ نفر (۵۷۲خانوار) بوده‌ است. (بیشتر بدانید: پل غازیان در چه سالی و چطور ساخته شد؟)

نام‌گذاری طالب‌آباد انزلی و تاریخچه آن

به استناد روایتی در تاریخ جامع انزلی، این منطقه بدست یکی از اعضای اقوام بومی انزلی، از خانواده دریابیگی‌ها به نام طالب، آباد شده است. نام جد اعلای دریابیگی‌ها حاج میرطالب بوده و از این رو نام منطقه به نام ایشان گره خورده است. این منطقه در گذشته روستایی کوچک بوده که عمد انبارهای مربوط به صید ماهی، نگهداری لوازم صیادی و کوره‌های ذغال‌سازی در آن قرار داشته است. مرحوم عزیز طویلی در مقدمه معرفی طالب‌آباد عنوان می‌کند: «اگر این محل نام خود را از مرحوم حاج میرطالب گرفته باشد می‌توان باور داشت قدمتی از سال ۱۲۲۱ شمسی به اینطرف داشته باشد.»

رابینو در ۱۲۹۰ شمسی در صفحه ۲۷۴ ولایات دارالمرز می‌نویسد: «طالب‌آباد در جاده حسن‌رود به غازیان و مشرف به سیاه سوسر واقع است.» عزیز طویلی در بخشی از توصیفات خود به موضوع جنگ در این ناحیه می‌پردازد. این تاریخ‌نگار اشاره می‌کند که در همین ناحیه جنگ شدید و خونینی بین بلشویک‌ها و قشون شوروی و با قزاق‌های ایرانی روی داده که منجر به کشتار تعداد زیادی از ایرانیان شده است.

طویلی در ادامه می‌نویسد:

باتوجه به بررسی‌های انجام گرفته بنظر می‌رسد که از حدود ۱۴۰ سال پیش (تا سال ۱۳۶۹) عده‌ای در این محل زندگی می‌کردند و دارای انبارهای ماهی و ذغال بودند. لیکن بر اثر جنگ‌های خونین و وحشتناک ۱۲۹۹ شمسی از محل مهاجرت کرده و از حدود سال ۱۳۱۰ شمسی به بعد عده‌ای کم کم بدآنجا روی آورده‌اند…

خیابان‌ها و کوچه‌های طالب‌آباد

طالب آباد یک خیابان اصلی دارد. این خیابان منطقه جنوبی را به دوبخش تقسیم کرده است. سایر کوچه‌ها حول این خیابان توسعه یافته‌اند. بسیاری از خانه‌های مسکونی از جمله خانه‌های ویلایی و برخی آپارتمان‌ها (به شکل بسیار محدود) در هم محدوده قرار دارند.

کوچه گلستان طالب‌‌آباد انزلی

گلستان‌ها و بوستان‌ها اصلی ترین کوچه‌های این محله را تشکیل می‌دهند. کوچه‌های گلستان به ترتیب از کوچه یکم تا پنجم است. محدوده گلستان از طریقی مسیری نزدیکترین دسترسی را به خیابان اصلی (جاده ورودی انزلی) دارد. بافت این محدوده بسیار منسجم‌تر از سایر بخش‌هاست. اغلب خانه‌ها در این محله به صورت ویلایی ساخته شده‌اند.

کوچه‌های بوستان‌ها در قسمت جنوبی خیابان اصلی طالب آباد قرار دارند. کوچه‌های بوستان‌ها عموما به محدوده زراعی ختم می‌شود. بیشتر خانه‌های این محدوده هم بافت ویلایی یا خانه‌باغ‌های کلاسیک را دارند.

دسترسی و امکانات رفاهی در محله طالب‌آباد

طالب آباد سال‌هاست که از بافت روستایی فاصله گرفته است. این محدوده جز منطقه آزاد بندر انزلی محسوب می‌شود. این موضوع باعث شده ارزش این منطقه به شکل تصاعدی افزایش پیدا کند.

با توسعه ساختار این منطقه و افزایش ساکنین، امکانات رفاهی و الزامات اولیه به طور کامل برای این محله مهیا شده است. طالب آباد در خیابان اصلی خود بازارچه دارد. فروشگاه‌های اقلام مصرفی خانوار و سوپرمارکت‌ها در همین محدوده قرار دارند.

مرکز بهداشت، سالن‌های آرایشی، نانوایی، مدرسه تا پایه راهنمایی و پارک تفریحی کودکان در مجاورت همین خیابان است. علاوه بر این دانشگاه آزاد بندر انزلی (در مجاورت جاده انزلی به رشت) در قلب طالب آباد واقع شده است. فارغ از این، برخی از بهترین رستوران‌ها در اطراف پارک جنگلی طالب آباد قرار دارند.

چیزی که بیش از همه بر اهمیت محدوده و مطلوبیت آن می‌افزاید موقعیت سوق‌الجیشی محله طالب آباد بندرانزلی است. اگر بخواهیم فواصل را به طور تقریبی در نظر بگیریم شامل موارد زیر است:

  • فاصله تا منطقه تجاری تفریحی منطقه آزاد بندرانزلی فقط ۱۰ دقیقه
  • فاصله تا پارک جنگلی طالب آباد ۵ دقیقه
  • فاصله تا ساحل دریا ۱۰ دقیقه 
  • فاصله تا بازار گیلار ۷ دقیقه 
  • فاصله تا دهکده ساحلی ۸ دقیقه
  • فاصله تا غازیان ۱۰ دقیقه
  • فاصله تا میدان اصلی انزلی ۱۵ دقیقه
  • فاصله تا بلوار انزلی ۱۵ دقیقه
  • فاصله تا دانشگاه آزاد انزلی ۵ دقیقه
  • فاصله تا حسن‌رود ۱۰ دقیقه
  • فاصله تا رشت ۳۰ دقیقه
  • فاصله تا فرودگاه ۲۵ دقیقه
  • فاصله تا ترمینال غازیان ۱۰ دقیقه

اجاره روزانه در این منطقه

این محدوده به دلیل موقعیت بسیار خوبی که دارد یکی از بهترین گزینه‌ها برای مسافران است. این منطقه دسترسی بسیار خوبی به فرودگاه، شهر رشت، منطقه آزاد انزلی و مجتمع‌های تجاری و تفریحی آن، بخش داخلی شهر انزلی، پارک جنگلی و ساحل دریا دارد. اجاره روزانه انواع ویلا در طالب‌آباد نسبتا مقرون به صرفه است. شما می‌توانید از شبی ۱ میلیون تا ۷ میلیون در این محله ویلا اجاره کنید.

خرید ویلا و زمین در محله طالب‌آباد

عموما برای خرید خانه و زمین در طالب‌آباد دو محدوده اصلی که بواسطه جاده رشت به انزلی دو قسم شده به خریداران معرفی می‌شود.

طالب آباد شمالی: در مجاورت خط ساحلی محدوده‌ای بی‌نظیر با چشم‌اندازی بکر و با ساختاری منحصر بفرد است. این محدوده استراکچر شهرکی دارد. خیابان‌های آن بتون‌ریزی شده و ابعاد زمین‌ها عموما بالای ۳۰۰ متر و مناسب برای ساخت خانه‌های ویلایی دوبلکس و تریبلکس است. ساختار خیابان‌ها در این ناحیه بسیار عریض بوده و توسعه‌دهندگان این ناحیه، تجهیزات زیرساختی مناسبی برای این قسمت در نظر گرفته‌اند.

طالب‌‌آباد نزدیک دریا

این محدوده مطلوبیت بالایی دارد. قطعا خرید زمین در این بافت شهرکی رشد و ارزش افزوده بالای به همراه خواهد داشت. نزدیکی به دریا و قرار گرفتن در محدوده تجاری تفریحی منطقه آزاد بر اهمیت این ناحیه از طالب‌آباد بیش از پیش افزوده است.

برای خرید زمین در این قسمت از طالب‌اباد باید متوسط قیمت به ازای هر متر، در حدود ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفت. یقینا با نزدیک شده به دریا و موقعیت زمین به جهت چند بر بودن می‌تواند نرخ را بیشتر کند.

طالب‌آباد مرکزی و جنوبی: این قسمت همان هسته اصلی دهکده قدیمی است. همانطور که در بالا اشاره شده خیابان‌های گلستان و بوستان‌ها جز کوچه‌های اصلی این ناحیه هستند. بوستان‌ها در انتهای خود به به شالیزارها محدود می‌شوند که فضای بسیار چشم‌نواز و بکری‌ست.

گلستان‌ها به خیابان اصلی نزدیک‌تر و قاعده ساختارمند‌تری دارند. غالب خانه‌ها ویلایی کلاسیک هستند. بسیاری از ساکنین این ناحیه بومیان قدیمی بندر انزلی‌اند. بومیانی که از قدیم در این ناحیه مشغول به کشاورزی بوده‌اند. قطعه‌های بسیار خوبی در اطراف خیابان طالب‌آباد (درون محله) و کوچه‌های بخش جنوبی وجود دارد. این قطعه‌های برای ساخت خانه بسیار مناسب‌اند. همچنین برای سرمایه‌گذاری ارزشمندند و نرخ رشد بالایی دارند.

بودن در محدوده منطقه آزاد و دسترسی‌های مطلوب به اطراف و بافت کلاسیک این منطقه، طالب آباد را به گزینه‌ای طلایی بدل کرده است. تنها محدودیت این ناحیه احتمالا متراژ بالای قطعه زمین‌هاست. به طور متوسط قطعه‌ها موجود در این محدوده بالای ۳۰۰ متر است. متوسط هر متر حداقل ۵ میلیون و حداکثر ۸ میلیون است (بیشتر بدانید: شرایط دریافت وام مسکن ۱۴۰۲ برای خرید آپارتمان).

اگر سوالی داشتید از ما بپرسید. پایین همین یادداشت یا با یک تماس! کارشناسان ما در خانه انزلی در سریع‌ترین زمان ممکن شما را راهنمایی خواهند کرد. ضمنا اگر علاقمند باشید (از طریق صفحه معرفی بهترین محله‌ها و مناطق انزلی) می‌توانید با سایر محلات این شهر آشنا شوید. در این صفحه اطلاعات جامعی را از محلات انزلی کسب خواهید کرد.

بهمن فلاحی

نویسنده و مدیر ارشد محتوا در تحریریه «خانه انزلی»

1 دیدگاه

  1. دهنوی
    1402-07-26
    | پاسخ
    | پاسخ

    چه مطالب ارزشمندی. در این باره هیچ اطلاعاتی نداشتم. ممنون از دست‌اندرکاران خانه انزلی.

ارسال دیدگاه